Frågor om dueller

1. Kan jag spela gratis?
  2. Vad finns det för olika dueller och vad är skillnaden?
  3. Hur länge är en duell öppen?
  4. Var ser jag när en duell kommer avslutas?
  5. Vad händer med mitt inträde om ingen deltar?
  6. Vad betyder att en annan spelare hann före mig?
  7. Kan jag delta flera gånger i samma multiplayer-duell för att förbättra mitt resultat?
  8. Transaktionsavgift
  9. Översikt över öppna dueller
  10. Översikt över avslutade dueller
  11. Var hittar jag gratis träningsdueller?
  12. Varför kan jag inte starta duellen?
  1. Kan jag spela gratis?

Ja. Som Vinstspelare kan du spela hur många träningsdueller som helst utan kostnad. Som Provspelare spelar du med gratis-spelpengar som GameDuell ställer till din förfogan.

2. Vad finns det för olika dueller och vad är skillnaden?

Vi delar in duellerna efter: deltagarantal, inträden, vinster och tidsförloppet.

• 2-personers dueller: Två spelare deltar i en duell och spelar mot varandra. Spelaren som öppnar duellen väljer inträde. Beroende på inträdets storlek, uträknas den möjliga vinsten automatiskt. Duellen pågår tills båda deltagare har nått ett resultat.
    • Multiplayer dueller: Här kan upp till 5 spelare delta. Spelaren som öppnar duellen väljer inträde. Beroende på inträdets storlek, uträknas den möjliga vinsten automatiskt. Multiplayer-duellen pågår tills alla deltagare har nått ett resultat.
    • Miniliga: I en miniliga tävlar upp till 12 spelare mot varandra. Alla spelar en gång mot alla. Den som har flest segrar vinner. Vid lika många segrar vinner den spelare som har flest poäng.
  3. Hur länge är en duell öppen?

I princip är en duell öppen tills en motståndare anmält sig och spelat duellen. Skulle ingen motståndare ha hittats inom två dagar, stängs duellen automatiskt.

4. Var ser jag när en duell kommer avslutas?

• 2-personers eller multiplayer-dueller: De stängs automatiskt efter 2 dagar. Den exakta tidpunkten ser du på ditt spelarkonto. Logga in och klicka "Mitt GameDuell" uppe på sidan. Klicka sedan till vänster på "Öppna dueller". Där ser du en översikt över dina öppna dueller och tidpunkten för när de avslutas.
  5. Vad händer med mitt inträde om ingen deltar?

Om tiden gått ut utan att nödvändigt antal motståndare har anmält sig till duellen, betalas inträdet automatiskt tillbaka till alla deltagare. Du kan se dessa annulleringar i ditt kontoutdrag. Logga in och klicka på "Mitt GameDuell" uppe på sidan. Under "Kontoutdrag" kan du sedan se dina kontotransaktioner för olika tidsperioder.

Vänligen notera: detta kan dröja upp till 48 timmar.

6. Vad betyder att en annan spelare hann före mig?

Du har samtidigt som någon annan valt en duell - men: den andra spelaren var en bråkdels sekund före. I det här fallet dras inget inträde av från dig. Välj istället en annan duell eller öppna själv en ny.

7. Kan jag delta flera gånger i samma multiplayer-duell för att förbättra mitt resultat?

Nej, du kan bara delta en gång i en och samma multiplayer-duell.

8. Transaktionsavgift

I pengadueller tar GameDuell en transaktionsavgift för att färdigställa spelen och förvalta spelarkonton. Vinsten, som spelarna får beroende på duell och inträde, är nettovinsten efter att denna avgift dragits av.

9. Översikt över öppna dueller

Så här hittar du en översikt över dina öppna dueller:

• Klicka på "Mitt GameDuell"
    • Klicka uppe till vänster på "Öppna dueller"

Där hittar du en översikt över dina öppna dueller med respektive sluttid.

Du kan sortera dina öppna dueller genom att klicka på de små pilarna vid varje rubrik, t ex efter duelltyp.

10. Översikt över avslutade dueller

Så här hittar du en översikt över dina avslutade dueller:

• Klicka på "Mitt GameDuell".
    • Klicka uppe till vänster på "Avslutade dueller".

Där hittar du en översikt över dina avslutade dueller med dina placeringar och vinster.

Du kan se avslutade dueller från tre månader tillbaka genom att välja önskad månad i menyn uppe till höger.

11. Var hittar jag gratis träningsdueller?

Klicka på startsidan på valfritt spel, så ser du duellöversikten för valda spel.

Har du ännu inte spelat en duell i motsvarande spel hittar du träningsduellen längst upp, ovanför alla andra duellerbjudanden.

Efter en avräknad pengaduell hittar du träningsduellerna åter nedan i duellutbudet. Under dina tillgängliga mini-ligor hittar du träningsduellen.

Har du valt ett av live-spelen, som t ex Skat, kan du när som helst öppna ett bord och välja inträdet 0 Gkr. Då spelar du alltså en träningsduell.

12. Varför kan jag inte starta en duell?

Det finns en begränsning för hur många dueller som en spelare kan öppna på GameDuell. Detta beror på hur många dueller man redan har öppnat i spelet och hur många öppna dueller som för tillfället är öppna i systemet.

Denna gräns förhindrar onödigt många öppna dueller, som inte kan avslutas på grund av för få motståndare.